Arcradírozás a bőr egészségéért

A bőrünket nap mint nap rengeteg hatás éri. A napsugárzás, a szél, a klóros víz és a levegőben lévő szennyeződések is mind nagyon igénybe veszik, ezért nagyon fontos, hogy megfelelően ápoljuk. Ápolás alatt pedig nem csupán a bőrtípusunkhoz illő krémek, szérumok és gélek alkalmazását kell érteni, ugyanis az arcradírozás és a tisztítás is idetartozik.

Míg az utóbbi főként a szennyeződések eltávolítására szolgál, addig az előbbivel az elhalt hámsejtek leválását gyorsíthatjuk fel. Ez többek között azért lényeges, hogy ne maradjanak száraz bőrdarabkák az arcunkon, amelyek rontanának a megjelenésünkön, valamint akadályoznák az általunk használt kozmetikumok felszívódását.

Ugyanis arcradírozás nélkül sokkal nehezebben tudnak hatni a legjobb termékek is, így ezt a lépést nem érdemes kihagyni a szépségápolási rutinunkból. Persze nem szükséges mindennap bevetni az arcradírt, különösen, hogy nem mindenki bírja a gyakori hámlasztást. Azért időnként hetente-kéthetente szükséges az arcradírozás ahhoz, hogy egységes, sima és életteli legyen a bőr.

Ennek hiányában hiába vesszük meg a legdrágább hidratálókat és szérumokat, mert azok sem fognak olyan eredményeket elérni, amelyekre egyébként képesek lennének. Ugyanakkor érdemes az anyagiakat is górcső alá venni, mert ahogy a krémek esetében, úgy az arcradírokból sem mindig a legtöbb pénzért beszerezhető fog a leginkább beválni.

Sokkal fontosabb tényező a készítmény összetétele, hiszen elsősorban az arcradírozás során használt hatóanyagok határozzák meg a végeredményt, aminek kapcsán az is fontos, hogy azt kímélő módon érjük el. Ha kémiai vegyületek révén távolítjuk el az elhalt hámsejteket, akkor azzal még inkább igénybe fogjuk venni a bőrünket és elég súlyos kockázatoknak is kitehetjük, az egészségünkkel egyetemben.

Az arcradírozás természetes összetevőkkel is megvalósítható, amelyek sokkal kíméletesebb megoldást kínálnak a sima, puha felület eléréséhez és nem teszik ki a szervezetünket felesleges veszélyeknek. Tegye próbára Ön is a bio arcradírt és meglátja, hogy kellemes tapasztalata lesz!