Alapvetően milyen a biciklizés hatása?

Ma már nehezen elképzelhető, hogy ne az autó legyen az első közlekedési forma, ami egyből kézenfekvő a mindennapok során. Pedig sokkal érdemesebb lenne a biciklizés hatása miatti pozitív változásokra koncentrálni. A testmozgás örömén és a környezettudatosságon túl, rengeteg előnye van a kerékpározásnak, csak sokan ezt nem ismerik fel. Már egész kicsi gyermekkorban el lehet kezdeni a bringázást, így hamar meg tud barátkozni minden gyermek ezzel a sportolási és szórakozási móddal. Nagyon fontos, hogy a megfelelő egyensúlyérzék is kialakuljon még idejében. Ennek köszönhetően, a későbbiek folyamán nem lesz gond ezzel, sőt, a félelemérzet sem lesz jelen. A biciklizés hatása mindenképpen jótékony, ami mint látható, már pici korban is előjön. Felnőttként még sok egyéb társul hozzá.

Egyrészt az állandó stressz alól is felmenti az egyént, ha csak kis időre is, de feltétlenül megéri a nyeregbe pattanni és tekerni pár kilométert. Példának okáért, a kikapcsolódás, szabadidős tevékenység, relaxáció, sportolás, valamint a fogyókúra lehetősége mind olyan jellemzők, amelyek a bicajozás mellett szólnak. Természetesen még a környezetet is kíméli. Ha még ez sem lenne elég meggyőző, akkor további érvek is vannak mellette. A biciklizés hatása nem kell csak egy embert érintsen. Akár szervezett csoportokban, barátokkal vagy családdal is kitűnő mozgásforma. A biciklizés hatása fokozható, hiszen külön élvezet a hegyi utakon, erdőkben vagy árnyas fák között bringázni. Nem is igényel nagy előkészületet, illetve a folyamatos fejlődést is magába foglalja.

Igazi élmény a kardió edzés biciklin

Ilyenkor valóban összeköthető a kellemes a hasznossal. Miért ne törnénk ki a négy fal szorításából és kezdünk el mozogni, ha minden adott hozzá?! A kardió edzés a szervezetre gyakorolt pozitív hatásán kívül, további előnyökkel is rendelkezik. Nem kell feltétlenül edzőterembe járni és nincs szükség speciális edzőgépekre sem, ha szeretnénk fejleszteni az állóképességünket, miközben zsírt égetünk. Kardió edzés biciklivel is végezhető egyszerűen, változó intenzitású szakaszok bevezetésével. Szerencsés helyzetben vagyunk akkor, ha olyan helyen élünk, ahol változatosak a terepviszonyok. Lapos, egyenes bicikliúton tekerni egyszerű, viszont nem jelenet olyan nagy kihívást, ellenben egy dombos útvonallal, ahol felváltva gurulhatunk aszfalton vagy földúton, már igen! Ez kifejezetten előnyös, hogy kardió edzés révén szeretnénk ledobni néhány kg felesleget. Ilyen körülmények között nincs szükség különösen precíz edzésterv kidolgozására. Ha a terepviszonyok már egyhangúbbak vagy csak szobakerékpár áll a rendelkezésünkre, akkor csak annyi a dolgunk, hogy játszunk a tempó intenzitásával és időtartamával. Akár kétszer 30 percet is tekerhetünk ebben a formában, amivel 6-800 kcal is elégethetünk. Igen hatékony és élvezetes formája ez a testmozgásnak.

Az úszás hatásai megdöbbentően pozitívak

Jelentősen meghosszabbíthatjuk az életünket és javíthatjuk a minőségét, ha nem hanyagoljuk el a testmozgást. A fent említett példák jól mutatják, hogy nem kell semmi bonyolultra gondolni. Az úszás hatásai bizonyított tényeken alapulnak és ez is olyan mozgásforma, amihez nem kell semmilyen felszereléssel körülvennünk magunkat, az viszont már másik kérdés, hogy van-e a közelben medence, uszoda ahol edzésszerűen úszhatunk. Az úszás hatásai nagyon sokféle módon megmutatkoznak. Olykor már 1 hét elteltével érezhető a változás, ha nem vagyunk restek odatenni magunkat napi rendszerességgel. Érezhetően nő a tüdőkapacitás úgy, hogy közben kíméli az ízületeket, például a futással ellentétben. A vércukrot és a vérnyomást is csökkenti, ráadásul az idegrendszerre is pozitív hatást gyakorol. Az úszás hatásai között találjuk az állóképesség javulását, de a hát- és deréktáji problémák enyhítésében is szerepet játszik. Fogyás szempontjából tökéletes, mert ha elég kitartóak vagyunk, akkor 600 kcal-t is a vízben hagyhatunk, mindössze egyetlen óra alatt. A stressz levezetéséhez is ideális és a testtartást is egyértelműen javítja.

A lépcsőzőgép hatása alakformáláshoz

Szintén egy kíméletes mozgásforma, annak ellenére, hogy a legtöbben nem szeretünk lépcsőt mászni. A lépcsőzőgép hatása figyelemreméltó, mivel kíméletesen edzi a láb és a fenék izomzatát. Ezért kimondottan elterjedt a hölgyek körében, mert sokat lehet tenni ezzel az eszközzel az alakformálás érdekében. Mivel a talp végig kapcsolatban van a pedállal, ezért nem történik becsapódás, mint futás közben. Ezért kímélő a lépcsőzőgép hatása, az edzés intenzitása viszont folyamatos. A lépcsőzőgép hatása azokra sem hat negatívan, akik ízületi panaszoktól szenvednek. Nekik is javasolt a lépcsőzőgép használata.