Akácméz, az édes hungarikum

Országunk nemcsak a nemes borairól, finom pálinkáiról és különleges süteményeiről híres, hanem az itthoni mézről is. Az akácméz nem tartozik a legkülönlegesebb fajták közé, ennek ellenére roppant népszerű a fogyasztók körében. Ez annak tudható be, hogy íze kellemesen lágy, illatában pedig felfedezhető az akácvirág.

Pont ennek a lágy, harmonikus íznek köszönhető, hogy hazánk egyik legkedveltebb mézfajtája. Még a színe is csábító, ami a csaknem színtelentől az enyhén sárgáig terjed. Az akácméz ezért nagyon sokoldalúan hasznosítható. Süteményekben kiváló, a teának selymes, édes ízt ad, de önmagában is finom csemege. A gyermekek is kedvelik és előszeretettel fogyasztják pont ezekért a tulajdonságaiért. Magas gyümölcstartalma miatt sokáig folyékony marad.

A beobee.hu webáruházban a legfinomabb fajta kapható különböző kiszerelésben, ami díjat is nyert a 2018-as Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztiválon. A gyermekek nagy kedvence, a Macis Akácméz mellett, található 950 grammos, üveges kiszerelésű is.