A világhíres magyar borok varázsa

Magyarország, Európa egyik legjelentősebb bortermelője volt 100 évvel ezelőtt. Európa minden királyi udvarában az értékes arany tokaji borral töltött poharakkal koccintottak, míg más buja magyar borok szintén híresek voltak. Mégis miért nem látunk ma már több magyar bort? A két világháború és a kommunista kollektivizálás 40 éve a válasz erre.

Szerencsére, Magyarország visszatért a régi kerékvágásba. Számtalan kisbirtokon, újra betelepítve és megművelve szerte az országban gyönyörű magyar borokat állítanak elő – a hagyományos borkészítési kultúra és a modern érzékenység keveredésének eredményeként. Az ország 22 borvidékével, ahol több száz szőlőfajtát termesztenek, nagyszerű borok sokaságát kínálja felfedezésre.

Az egyik a Tokaji borvidék, a magyar borvidékek arany színvonala. Ez Magyarország leghíresebb borvidéke. A világ legrégebbi minősített borvidéke, az UNESCO világörökség része és a világ első nemes borának, az édes és aranyszínű Tokaji Aszúnak otthona. Erre méltán lehet büszke a magyar nép.