A törölköző anyag remek nedvszívó

A termék kiválasztásánál fontos a szín és a méret. A törölköző anyag mindenképpen kiváló nedvszívó kell legyen. Egyesek a puha tapintású változatokat kedvelik, mások pedig a kemény frottírra esküsznek. A gyapot variáció az egyik legnépszerűbb, otthoni használatra leginkább ezt választják az emberek. A textil minőségét és a szál hosszát általában az árcédula tükrözi. Az egyiptomi gyapot a minőség csúcsa, ami az árán is meglátszik. A frottír mindkét oldalán hurkolt szálak találhatóak. Ennek köszönhetően megnő a nedvszívó felület.

Nyaraláskor minden hely számít a bőröndben. A mikroszálas törölköző anyag rendkívül helytakarékos, így a kiruccanások alkalmával remek választásnak bizonyulhat. A gyapot változatot, a puhaságának megőrzése érdekében, célszerű minél alacsonyabb hőfokon mosni, öblítő nélkül, nehogy a mosószer maradványai a textilszövetek között maradjanak. A mosószert javasolt ecettel helyettesíteni. Az ecet nem hoz létre viaszos réteget, ezáltal lágy marad a kelme. A törölköző anyag tisztítása nem bonyolult feladat.

A rugalmas pamut anyag sokak kedvence

Ezt a textilt már ősidők óta használják ruhakészítés céljából. A rugalmas pamut anyag elképesztően népszerű, ami nem véletlen, hiszen remek légáteresztő. Nagyszerű alternatíva a test hűvösen tartására a meleg időben. Villanyszerelőknek és hegesztőknek remek döntés lehet, hiszen az efféle munkákat végző szakembereknek olyan textilre van szükségük, ami nem olvad a bőrre amikor szikrákkal érintkezik. Előnyei közé tartozik, hogy kémiai összetevőktől mentes, természetes szálakból áll.

Bőrérzékenységre hajlamos emberek is viselhetik, mivel hipoallergén és nem irritálja a bőrt. A rugalmas pamut anyag megfelelő karbantartással sokáig megőrzi eredeti színét és formáját, vagyis meghosszabbítható az élettartama. Nagyon sok mosást kibír. A színezett variációk tisztítása maximum 60 Celsius fokon történjen! Ha betartja a címkéjén olvasható előírásokat, akkor nem lehet probléma a zsugorodással sem. Nem tesz kárt benne a vasalás. A rugalmas pamut anyag bármelyik textilkereskedésben megvásárolható vagy megrendelhető az online üzletek egyikéből.