A terhesség alatti hízás negatív hatásai

A várandósság az egyik legcsodásabb állapot a nők életében, azonban tagadhatatlan, hogy annak a bizonyos 9 hónapnak nem minden perce mesébe illő. A legtöbben kínzó rosszullétekkel küzdenek, amelyek jó esetben az első trimeszter végére elmúlnak, de van, akinek kitart a szülésig.

Egyesek fura dolgokat, ételpárosításokat kívánnak meg, mások pedig olyan dolgoktól undorodnak, amiket addig szerettek vagy semlegesek voltak a számukra. Az állandó éhségérzet szintén egy olyan dolog, amit minden kismama megtapasztal és ezzel párhuzamosan a terhesség alatti hízás problémájával is szembetalálkoznak.

Már amennyiben nem tudnak megálljt parancsolni maguknak és folyamatosan egészségtelen, cukros, lisztes ételekkel bombázzák a szervezetüket. Persze a terhesség alatti hízás bizonyos szintig természetes, hiszen egy kisember növekszik az anyukák pocakjában, de nem szabad ilyenkor sem elengedniük magukat, mert most úgyis mindegy.

Egyáltalán nem mindegy, sőt, a terhesség alatti hízás egy adott kilogrammban kifejezett mennyiség után már káros lehet nemcsak a kismama, hanem a baba egészségére is. Tehát, ha lehetséges, ilyenkor még inkább oda kell figyelniük a nőknek arra, hogy mit esznek, mint egyébként, mert már nem csupán magukra van hatással az, hogy mit visznek be a testükbe.

Egyébként is az egészséges étkezés révén nemcsak a terhesség alatti hízás tartható normális kereteken belül, hanem a szülés utáni időszakot is meg fogja könnyíteni. Hiszen, ha azután is energikusak maradnak, hogy világra jön a kisbabájuk, akkor egyszerűbben fogják tudni teljesíteni a kisded körüli teendőket és a hétköznapokba is könnyebb lesz visszaszokni, ha nem a terhesség alatti hízás nyomaival kell megküzdeniük.

Amennyiben a terhesség alatti hízás túlzott méreteket ölt, akkor az a mozgást és a mindennapi feladatok elvégzését is korlátozhatja, illetve az önbizalmat is nagyban rombolhatja, ami igencsak rosszul érintheti a hölgyeket abban az egyébként is kényes időszakban, amikor próbálnak beletanulni az anyaszerepbe és mellette helytállni valakinek a feleségeként, párjaként, no meg persze nőként is.