A Tatratea mögött álló legenda

Az italsorozat eredeti ízeit talán minden szlovák ismeri. A Tatratea az egyik legnépszerűbb és legikonikusabb ital Szlovákiában. Nagyszerű, eredeti palack dizájnnal és összetéveszthetetlen ízekkel rendelkezik. A teljes kollekciója az ízek széles választékát és az üvegben lévő alkohol különböző arányait kínálja. A finom 17%-os likőrtől a 72%-os rekord magas szeszesitalig.

A Tatratea legenda a tátrai hegyi kunyhókból indult, ahol a hagyománya a mai napig fennmaradt. A turisták szeretik az ízét és élvezik a hagyományos tálalási formáját. Azokban az időkben a hegyi emberek számos betegséget házi gyógymóddal kezeltek. Forró vizet öntöttek a gyógynövényekre, pálinkát, mézet és fokhagymát adtak hozzá. Örömteli és kevésbé örömteli időkben az emberek minden pillanatot megbecsültek, hogy találkozhassanak.

Ilyenkor mindig megtisztelték egymást egy pohár jó erős itallal. Minden hegyi fakunyhóban más-más volt a receptje az italnak, de mindannyian tátrai teának hívták. 2003-ban a Karloff cég a hagyományos receptek közül kiválasztotta a legjobbakat és megalkotta a Tatrateat.