A szódabikarbóna levéltetvek ellen is hatásos eszköz

A növényeken élő kártevők csökkentik a növekedést és vírusos betegségeket terjeszthetnek. Az egyik bevált házi gyógymód erre a szódabikarbóna levéltetvek ellen. A szódabikarbóna biztonságos és olcsó, általánosan elérhető szer, amit a kertben sokféleképpen lehet használni. A mosogatószerrel, olajjal vagy szappannal kevert szóda oldattal megszórt levelek gyorsan kevésbé vonzóvá válnak a levéltetű kolóniáknak.

Az ilyen készítménnyel permetezett tetvek gyorsan elpusztulnak. Olajat vagy szappant azért kell adni a keverékhez, hogy az tovább maradjon a növényen. A szódabikarbóna levéltetvek ellen a következőképpen készíthető el. 1/4 teáskanál szódabikarbónát adunk 1 liter meleg vízhez, majd 1/3 teáskanál olajjal felöntjük. Rázzuk fel a keveréket permetezés előtt, hogy minden összetevő jól összekeveredjen. A másik recept szerint a 1/2 teáskanál szóda,1 liter meleg víz és néhány csepp mosogatószer kombináció is hatásos szer lesz. A szódabikarbóna levéltetvek ellen nem károsítja sem a mi, sem a növények egészségét.

Tippek laminált bútor ápolására

Hogy lesz a leghatékonyabb a laminált bútorok tisztítása? Miben különbözik a fabútorok tisztításától? Ismerje meg a gudu.hu gyakorlati tippjeit a laminált lapok ápolásához! A laminált táblás bútorokat a napi ápolás során puha, nedves ruhával és meleg vízzel lehet tisztítani. Ez különösen igaz, ha csak a port kell letörölni. A legjobb választást a puha mikroszálas anyagból készült kendők jelentik. Ne használjunk durva vagy kemény felületű anyagokat, mivel ez karcolásokhoz vezethet.

Nagyobb szennyeződések esetén egy gyengéd tisztítószer, például mosogatószer lesz ideális. A fent említett puha ruhával mossuk le a munkalap szennyezett felületét, majd töröljük át nedvesen, hogy eltávolítsuk a tisztítószer maradványait. A foltok kialakulásának elkerülése érdekében, érdemes a munkalap felületét szárazra törölni, figyelmeztet a gudu.hu. A bútorfelületek ápolására olyan készítmények is jók, amelyek felfrissítik a felületeket, élénkítik a színt, selymes fényt adnak és antisztatikus tulajdonságokkal rendelkeznek. Még több tippért kattintson a gudu.hu felületére!