A stressz leküzdése egyszerű módszerrel

A mai életvitel számos kihívás elé állítja az embereket különösen a városi környezetben. A folyamatos zaj, a felfokozott élettempó, a gyors döntési helyzetek nem segítenek stressz leküzdése, illetve elkerülése tekintetében. Pedig elengedhetetlenek azok a módszerek, amelyek a stressz leküzdése érdekében bármit is segíteni képesek. Ugyanis ilyenkor az emberi szervezet megváltoztatja működését és teljes erejével arra összpontosít, hogy a veszélyhelyzetből kikerüljünk. Igen ám, de ezek a helyzetek manapság teljesen mások, mint amiről eredetileg szólnak. Átérünk-e amíg zöld a lámpa, határidőre befejezzük-e a munkát és hasonlók.

Ezek olyan hétköznapi élethelyzetek, amelyekhez valójában nem volna szükséges a stressz leküzdése, de szervezetünk mégis úgy reagál, mintha vészhelyzet állna fenn. Valószínűleg emiatt emelkedett a mai kor városban élő emberének a vitamin és ásványi anyag szükséglete. A környezeti hatásokról nem is beszélve, mint a szennyezett levegő és a vezetékes vizek. A termőföldek legtöbbjét intenzív gazdaságként használják a termelők és ilyenkor nem a növények beltartalma az elsődleges szempont, hanem elsősorban a termények mennyisége.

Ezért fontos a táplálékunk mellett a hozzáadott vitamin és ásványi anyag kiegészítők használata. A stressz ellen kiválóak a magnézium készítmények, hiszen jól hatnak az idegrendszerre és lazítják az izomrendszert. A magnéziumhiány tünetei épp ez utóbbival kapcsolatosak, hiszen az izomgörcsök jelzik, ha hiány van a szervezetben. De a tünetek közé tartozik az álmatlanság, valamint a stressztűrőképesség csökkenése is.

A stressz leküzdése kiemelten fontos, hiszen ennek folyamatos jelenléte egészségkárosító. Ezen felül a magnéziumhiány tünetei között megjelenik a visszatérő fejfájás, szédülés, hajhullás, de okozhat magas vérnyomást is. Ugyanis ha az izmok képtelenek az elernyedésre, a vérerekben lévő simaizmok összeszorítják az erek falait, ami a vérnyomás emelkedését is okozhatja. Tehát a magnéziumhiány tünetei nagyon szerteágazóak, mivel ez az anyag számos biokémiai folyamatban vesz részt.