A ródium bevonat védelmet biztosít

Az egyik legdrágább nemesfém, amit előszeretettel használnak az ékszerkészítés világában. A ródium bevonat számos pozitív tulajdonsággal bír, ebből kifolyólag nem véletlen a népszerűsége. Teljes védelmet biztosít, hiszen meggátolja, hogy az ékszerek megfeketedjenek, illetve megkarcolódjanak. Az ezüst és az arany kiegészítők felületkezeléséhez használják. Teljes mértékben megbízható anyagról van szó, hiszen nem okoz bőrirritációt. Ez azt jelenti, hogy azok az emberek is viselhetik, akiknek érzékenyebb a bőrük.

A ródium bevonat az idő múlásával megkophat. Ezt a dolgot nagyban befolyásolhatja, hogy milyen sűrűn viseli az ékszereit. A környezeti hatások is szerepet játszhatnak ebben. Ha odafigyel néhány dologra, akkor sokáig szépek maradnak a kedvenc kiegészítői. Nem szabad a parfümöt ráfújni, hiszen a benne található alkohol károsítja a felületet. A ródium bevonat természetesen újra felvihető. A folyamat során megcsiszolják az ékszerek felszínét, majd a polírozásra kerül sor, ami után jön az új réteg felvitele.

Első ránézésre semmiben sem különbözik az ezüsttől, hiszen teljesen egyforma a színük. Hogy pontosan mi a fehérarany előnye, azt sokan nem tudják. Mindenekelőtt azt kell megemlíteni, hogy egyszerűen megmunkálható. Tiszta formában nagyon ritkán dolgozzák fel a szakemberek, hiszen a puhasága miatt könnyen megrongálódhat. Általában más típusú nemesfémekkel ötvözik annak érdekében, hogy ellenállóbb és szilárdabb legyen. Gyakran használnak ehhez rezet, palládiumot, mangánt, platinát. Mi a fehérarany érdekessége még?

Megtudhatja, ha tovább olvassa ezt a cikket. A nemesfémből készült ékszerek sok esetben ródium borítást is kapnak, aminek köszönhetően gyönyörűen csillognak. Minden hölgyet rabul ejtenek, hiszen káprázatosak. Az ékszerboltokban kapható kiegészítők 9, 14, 18, illetve 22 karátosak lehetnek. Minél nagyobb a karátszám, annál drágább. Ha szeretne többet megtudni azzal kapcsolatban, hogy mi a fehérarany további tulajdonsága, akkor keresse fel az ekszer-elek.hu honlapot! Rengeteg információt találhat, amelyeket átolvasva választ kap minden kérdésére.