A Panyolai Elixír egyre elterjedtebb

Kiemelkedő helyet foglal el az italkultúrában, ami egyáltalán nem meglepő. Manapság már nemcsak a kereskedésekből, hanem a webshopokból is megvehető a Panyolai Elixír, méghozzá sok esetben kedvezményes áron.

A település, ahonnan származik és amiről a nevét kapta, Magyarország észak-keleti régiójában fekszik, ahol a klíma és a talaj összetétele ideális a gyümölcstermesztéshez. Ebben a környezetben nőnek azok a kiváló minőségi szilvafák, amelyekből a gyártó előállítja a pálinkát. A készítési folyamat több lépésből áll.

A Panyolai Elixír előállításának az első fázisa a gyümölcsök kiválogatása, ezután következik a darálás és az erjesztés. Az utóbbi időtartama és hőmérséklete döntően befolyásolja a nedű minőségét. Az erjedt gyümölcsmasszát többszöri lepárlásnak vetik alá.

Ez az eljárás teszi lehetővé azt, hogy az ízek és az illatok koncentrálódjanak, a felesleges alkohol, illetve a víz pedig távozzon. A Panyolai Elixír népszerűsége nem korlátozódik csak Magyarországra, mivel nemzetközi hírneve is van, ami egyre inkább növekszik.