A napelemes kandeláber a zöldövezet ékessége

A kert kivilágítása több szempontból is előnyös. A napelemes kandeláber sokféle kialakításban, méretben és színben érhető el. A telepítése egyáltalán nem bonyolult, így bárki gond nélkül belevághat a feladatba.

Tudni kell, hogy nincs szükség hatósági engedélyre ahhoz, hogy elhelyezhesse a kertben vagy az udvaron. Az energiát a napsugárzásból nyeri, ami azt jelenti, hogy teljesen költséghatékony. Nem fogyaszt elektromos áramot, ami az egyik pozitívuma. A napelemes kandeláber sötétedéskor automatikusan bekapcsol. Azonnal teljes fényerővel világít és egyáltalán nem vibrál. Egyes változat mozgásérzékelővel is rendelkezik, ami a biztonsági funkciókat látja el. A környezettudatos megoldások nagyon népszerűek napjainkban.

A berendezés alkalmazásával 10 év alatt akár 2-3 tonnával csökkenthető a széndioxid-kibocsátás. A napelemes kandeláber élettartama elérheti az 50 000 üzemórát, ami folyamatos működés esetén 15 évet jelent. Az ára egyáltalán nem alacsony, hiszen a minőséget meg kell fizetni. A befektetett összeg néhány éven belül megtérül.