A mikrozöldség gazdag vitamintartalommal bír

Azokban a háztartásokban, ahol az egészséges táplálkozást választották, napi szinten fogyasztanak salátákat. Ezekhez a finomságokhoz szükség van mikrozöldség felhasználására, amit ajánlott olyan megbízható helyről beszerezni, ahol garantáltan minőségi alapanyagokat forgalmaznak. Pontosan ilyen a vegabox.hu webshop, aminek kínálatában mindig friss, finom zöldségeket és gyümölcsöket találunk. Például a készleten szereplő 100 grammos mikrozöldség saláta mix tartalmaz napraforgót, retket, mizunát, brokkolit stb.

Felhasználása leggyakoribb salátaként, de pesto is készíthető belőle. Bizonyos kutatások bebizonyították, hogy a legtöbb mikrozöldség igen gazdag kálium, vas, cink és magnézium tartalmú. Ezeken kívül, vannak bennük antioxidánsok, K-, C- és E-vitamin egyaránt. A vitaminszintjük fajtától függően eltérő, mégis akár 40-szer magasabb lehet, mint a kifejlett növényben található vitaminok mennyisége. A mikrozöldség segít semlegesíteni és lebontani a szervezetben található szabadgyököket.

Legjobb választás a bio zöldség

Az említett portálon keresztül lehetőségünk van vegyszermentesen termelt zöldségeket, gyümölcsöket házhoz rendelni, ami ebben a rohanó világban több szempontból is nagy előny. Nem csupán finomabb a bio zöldség, hanem egészséges is, ezért ez jelenti a legideálisabb választást a család asztalára. Persze, kimehetünk a piacra, hogy onnan vásároljuk meg az ételekbe valókat, viszont ott semmi garancia nincs arra, hogy a termékek valóban bio gazdálkodásból származnak. Ráadásul a kétséges származású bio zöldség hazacipelése is ránk hárul, tehát több szempontból is meggondolandó, hogy talán mégis jobban járunk a rendeléssel.

A webáruház kínálatából garantáltan egészséges termékek kerülnek a konyhánkba, méghozzá anélkül, hogy akár egyetlen deka súlyt is emelnünk, cipelnünk kellene. Aki minőségi és egészséges árut szeretne, annak ajánlott felkeresnie a weboldalt. A bio zöldség olyan termék, amit a gyermekeinknek is nyugodtan adhatunk, akik játszás közben boldogan elrágcsálnak egy répát vagy bármilyen gyümölcsöt.