A medence vegyszer elképesztő hatékonysága

Ha már beszereztünk egy méretes merevfalú medencét, akkor nyilván nem szeretnénk állandóan újratöltögetni, miután belepusztul néhány bogár és belehull pár levél. Ezeket a keringető és szűrőrendszer eltávolítja a vízből, de mi a helyzet a szemmel nem látható organizmusokkal és bacikkal?

A medence vegyszer lesz a megoldás, mert ezzel sokáig kristálytiszta állapotban tartható a víz. Viszont nem mindegy, hogy miként és mikor alkalmazzuk. Az esti órákban érdemes használni a medence vegyszert vagy akkor, amikor már senki nem használja aznap.

A víz pH értékét is érdemes ellenőrizni. 7,2 és 7,6 között ideális a medence vegyszer használata, mert ekkor fogja leginkább kifejteni a hatását. Megköti a vízben lebegő, apró szilárd szennyeződéseket, meggátolja az algásodást és elpusztítja a különféle kórokozókat.

Ha nagyon meleg van vagy sokat esik az eső, akkor a medence vegyszer használatára többször válik szükségessé. Amennyiben letakarva tartjuk a medencét, ritkábban kell alkalmazni a medence vegyszert. A szerszamkell.hu webáruházból többféle kiszerelésben rendelhető meg kedvező áron.