A magnézium túladagolás rendkívül kockázatos

A vitaminok túlzott bevitele sok esetben kellemetlenségekhez vezethet. A magnézium túladagolás jelei közé sorolható a hányinger, a gyengeség, a légzési nehézség, az alacsony vérnyomás, a hasmenés, a levertség, az izomgyengeség, illetve a gyomorgörcs. Ha odafigyel néhány dologra, akkor könnyen elkerülhető a kialakulása. Érdemes sok zöldséget, gyümölcsöt, illetve teljes kiőrlésű élelmiszereket fogyasztani. A rendszeres testmozgást sem szabad elhanyagolni. Ha napi rendszerességgel fut, sétál, biciklizik, akkor sokat tehet az egészségéért.

A magnézium túladagolás következményei súlyosak lehetnek. A jelekre mindenképp érdemes odafigyelni és azonnal segítséget kérni. A szakorvos kalcium-glukonát injekció beadásával a rendellenesség megszüntetésére törekszik. Az alapos kivizsgálás alkalmával a szakember információt kap a vérnyomásról, a pulzusról, a légzési sebességről, illetve a test hőmérsékletéről. Magnézium túladagolás esetén a B6-vitamin szedése mindenképpen javasolt, hiszen elősegíti a megfelelő felszívódást. Ha nem figyel időben a tünetekre, akkor a betegség krónikussá válhat.

A hasnyálmirigy gyulladás egyáltalán nem játék. A kiváltó okok közé sorolható az epekő, a túlzott alkoholfogyasztás, illetve a zsíros ételek túlzott fogyasztása. A hasi fájdalmak, a puffadás, a hányás és az émelygés árulkodó jelek lehetnek. Ha ezeket a tüneteket tapasztalja a mindennapokban, akkor érdemes kivizsgáltatnia magát. Két napon keresztül végzik el a terheléses vizsgálatot. A mintavétel éhgyomorra történik. Az első alkalommal a vércukorterhelést és a pancreas enzimek száma kerül felderítése.

A hasnyálmirigy gyulladás kivizsgálásának során keményítő terheléses analízist is vesznek. A kezelés során tájékoztatják a pácienst, hogy 2-3 napon keresztül nem fogyaszthat ételt és italt. A kellő tápanyagokat intravénásan gyulladáscsökkentők igénybevételével pótolják. A terápia minden esetben orvosi megfigyeléssel kórházban történik. A hasnyálmirigy gyulladás kezelését követően keressen fel egy dietetikust is, a megfelelő étrend kialakításának érdekében!