A lemezfelni és a súly kérdése

Akinek van kocsija, akár egy régebbi vagy egy újabb modell, biztosan gondolt arra, hogy egy új szett keréktárcsára cseréli a már meglévőt. Főleg a lemezfelni esetében fordul elő az, hogy a csere mellett dönt a tulajdonos. Miért? Mert ez acélfelni nem néz ki olyan jól, mint az alumínium fajta, amiből a korszerűbb fajták természetesen nagyon tartósak is.

A cserével kapcsolatos gondolatot a legtöbbször tett is követi. Azonban, amikor búcsút akar inteni a lemezfelni szettnek a tulaj, jó ha tudja, hogy nem csupán a látvány számít. A legfontosabb az, hogy a választásával a vásárló egy cseppet se rontson a verda teljesítményén. Sőt, olyan felni mellett kell dönteni, amelyik segít ebben.

Rengetegen azért döntenek az alufelni mellett, mert ezzel ugye csökkenhet a rugózatlan tömeg. Pedig ez a legtöbb esetben tévedés. Miért? Mert egy nem nívós, márkás, de esztétikus alumínium tárcsa és peres gumi kombináció gyakran még nehezebb, mint a nem épp a legszebb lemezfelni és ballonos gumi együttes.

Emiatt pedig a tulajdonos inkább növeli, nem csökkenti a rugózatlan tömeget. A beszerzéskor ezért is kell észben tartani, hogy az alufelni nem mindig könnyebb, mint a lemezfelni. Persze kivétel van. De általában nagyon drága könnyűfém keréktárcsát kell választani, ha valóban könnyűt szeretne a vevő.

Ezért is kell egy picit elővigyázatosnak lenni az Opel Astra G alufelni vásárlásakor is. Továbbá arra is figyelmeztetnek a szakemberek, hogy nemcsak a tömeg kérdése a lényeges. Hiszen ezen kívül még sok olyan tulajdonsága van a tárcsának, amit ténylegesen közelről meg kell vizsgálni azért, hogy a vásárló a legjobb döntést hozza a saját és a kocsija érdekében egyaránt.

Az Opel Astra G alufelni megvételekor igazán fontosak a mérhető paraméterek. Vannak olyanok, amiket nagyon egyszerűen lehet értelmezni, illetve léteznek olyan adatok is, amelyeket még mindig homály fed egyeseknél. Mielőtt tehát az Opel Astra G alufelni a mérlegre kerülne, azt kell megtudni, hogy milyen méret mellett szükséges dönteni.

Minden Opel Astra G alufelni 5 fontos mérettel rendelkezik. Sokakat zavar, hogy egyes paramétereket hüvelykben, míg másokat milliméterben szokás megadni, de némi utánajárrással könnyen kiválasztható a megfelelő modell.