A kineziológiai tapasz előnye a nők életében

A férfiakkal ellentétben, a bolygónkon minden második nő havonta szenved alhasi fájdalmaktól. Ezen kívül sokan legalább egyszer 9 hónapig hordoznak egy gyermeket a szívük alatt, miközben a has, a hát és a rekeszizom fájdalmaitól szenvednek. Nagyon fontos tudni, hogy ez a fájdalom fokozatosan csökkenthető. Számos gyógytornász azt állítja, hogy a kineziológiai tapasz megakadályozza a fájást a menstruáció alatt, ami lehetővé teszi, hogy ne zavarják meg a hölgyek munkarendjét ezek a kellemetlen tünetek és úgy érezhessék magukat, akárcsak más napokon.

A kineziológiai tapaszok segítenek enyhíteni a fájdalmat, ellazítani az izmokat és csökkenteni a gyulladást. Emellett javítják a vérkeringést, enyhítik a duzzanatot, miközben egyáltalán nem akadályozzák a mozgást, sőt, éppen ellenkezőleg, könnyebbé teszik azt. A módszer hatékonyságát az is megerősíti, hogy a termék akár 5-7 napig viselhető. Így a kineziológiai tapasz terápiás hatása a nap 24 órájában elérhető és ennek eredményeként nemcsak ideiglenesen csökken a fájdalom. A színes tapaszt egy japán terapeuta készítette a 70-es években és először az 1988-as szöuli olimpián szerezte meg a neki kijáró elismerését. A kinezio tape kifejezés a mozgás és a szalag szavakból alakult ki. A rugalmas tapasz nem tartalmaz semmilyen orvosi vagy gyógyászati bevonatot, hanem úgy működik, hogy az ember test hőmérsékletétől felmelegszik és képes csökkenteni a zúzódások okozta fájdalmat, megakadályozza az izmok nyúlását erős stressz alatt, enyhíti az izomfeszültséget és elősegíti a sérülések gyógyulási folyamatát.

A kinezio tape előnye, hogy nem korlátozza az embert a mozgásban, nem okoz allergiás reakciókat, mert 100%-ban természetes anyagból készül, ami lehetővé teszi a levegő átjutását a testbe, továbbá hosszú ideig viselhető és víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik. Mindezen előnyök révén alkalmas a széleskörű használatra a különféle sportágakban, különösen a professzionális sportolóknak rendezett komoly versenyeken. Mára pedig a kinezio tape megtalálta a helyét a hétköznapi emberek életében is.