A kerékpárszállító vonóhorogra kiváló megoldás

Nagyobb távolságra történő kirándulás és túrázás esetén időnként igény mutatkozik a bicikli szállítására. Ez kivitelezhető a tetőn  kialakítható szerkezetekkel, de sokkal kényelmesebb a kerékpárszállító vonóhorogra, amennyiben a jármű rendelkezik ezzel a kellékkel.

A szállító rögzítéséhez szükség van egy villáskulcsra vagy egy franciakulcsra, a járgányok rögzítéséhez még csak ez a szerszám sem kell.

Fontos szempont, hogy a sínek alacsonyan vannak, tehát nem okoz fizikai megterhelést egyik helyszínről a másikra vinni a kerékpárszállító vonóhorogra megoldással. A keréktámasszal rendelkező modellek bármilyen méretű jármű szállítására alkalmasak, a kisméretű gyerekbicikliket is biztonságosan tartják az erre a célra tervezett rögzítő pofákkal.

A konstrukció acélból készült, a tartósínek pedig leginkább alumíniumból. A központi csőváz szivaccsal van bevonva, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. A kerékpárszállító vonóhorogra a típusától függően akár 2-5 bicikli utaztatására is alkalmas.