A kerékpár rövid története

Az első darab Karl von Drais báró nevéhez köthető. Az 1817-ben feltalált kerékpár ekkor még pedállal nem rendelkezett, vagyis lábbal hajtva haladtak előre. Egy skót kovács Kirkpatrick Macmillan volt az első, aki pedált szerelt a járműre. A jobb sebesség elérése érdekében az idő előrehaladtával nagyobb elsőkerékkel szerelték fel. Az első modern biciklit, ami lánccal és fogaskerékkel volt ellátva 1885-ben John Kemp Starley készítette el. A kerékpár számos kivitelben beszerezhető.

A szebbnél szebb modellek küllemben és felszereltségben egyaránt kielégítik az emberek igényeit. Léteznek olcsó és méregdrága változatok is. A biciklizés napjainkban a reneszánszát éli, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen kortól és nemtől függetlenül űzhető városban és terepen. A tekerés pozitív hatásait nehéz lenne felsorolni. Gondoskodik a kondícióról, erősíti a szervezetet, emellett lelkileg is feltölti az embert. A kerékpár beszerzése nem nehéz feladat, mivel a hagyományos és a webáruházak jobbnál jobb akciókkal kecsegtetik a vásárlókat.

Olcsóbb és drágább variációban egyaránt beszerezhető. Ha a mindennapi használatra keres strapabíró biciklit, akkor jó helyen jár. A városi férfi kerékpár minden tekintetben megfelel az elvárásoknak. A láncváltós modell általában 6 vagy 7 sebességes. Nagyon jó áron lehet hozzájutni, főleg akkor, ha figyelemmel követi az online áruházak akcióit. A városi bringa egyik legnagyobb előnye a kényelem. A váz kialakításának köszönhetően, nem kell ráhajolni a kormányra, vagyis egyenes háttal lehet tekerni rajta.

Ez azért jó dolog, mert gyakori használat után sem jelentkezik kézzsibbadás, hát- vagy derékfájás. A férfi kerékpár ezen változatai felszereltségben eltérőek lehetnek. Természetesen minél több extrával kéri a biciklit, annál drágább lesz. Többféle műszaki megoldás létezik a lengéscsillapításban, a váltóban, a dinamóban és a váz alapanyagában. Általánosságban elmondható, hogy sárvédővel fel vannak szerelve, így az nem számít extrának. A csomagtartó szintén a férfi kerékpár alapfelszereltségei közé tartozik, ahogy a kitámasztó is, ami megkönnyíti a parkolást.