A kábelkereső rámutat a problémára

Az épületgépészetben előforduló feladatokhoz gyakran speciális eszközökre van szükség, amelyek nem találhatóak meg minden háztartásban, viszont akad közöttük olyan, aminek igencsak jó hasznát vehetjük a lakásfelújítás alkalmával.

A kábelkereső egyértelműen ezek közé tartozik. A régi elektromos hálózatot nem érdemes toldozni-foltozni, helyette célszerűbb egy teljesen újat kialakítani. Bár elég sok munkával jár, a befektetett idő és energia meg fogja hozni a gyümölcsét, mivel a későbbiekben nem lesz gond a falban a vezetékekkel, a megfelelő kivitelezés esetén.

Ha mégis probléma adódik, akkor a kábelkeresővel átláthatunk a falakon, hogy rájöjjünk hol követtünk el hibát. Egy rövidzárlat a vezeték megszakadásához vezethet. A kábeleken belüli erek figyelmetlenségből adódó felcserélése is gyakran elő szokott fordulni, ám a kábelkereső megfelelő változatával ezt is pillanatok alatt meg lehet állapítani utólag.

Akkor is érdemes ellenőrizni a kábelek nyomvonalát, hogyha egyszerűen csak egy lyukat készülünk fúrni a falba, mert így biztosan nem döfjük át a fúrószárral.