A japán whisky egyre elterjedtebb

Az elmúlt évtizedekben rohamosan nőtt a népszerűsége és ma már a prémium szeszesitalok közé sorolják. A japán whisky előállítási folyamata a skót variáció hagyományait követi, viszont egyedi jellegzetességekkel bővítik.

A története a 20-ik század elején kezdődött, amikor Masataka Taketsuru, Skóciából hazatérve, megkezdte a gyártását. Általában malátázott árpából készül és kétszer párolják le rézüstben. A pihentetést illetően azt kell tudni, hogy tölgyfahordóban történik.

Az országban a különböző klímák, mint a hegyvidéki hidegebb éghajlat vagy a tengerparti melegebb környezet a japán whisky sokszínűségét eredményezi. A nemzetközileg elismert márkák közé tartozik a Suntory és a Nikka, amelyek számos díjjal büszkélkedhetnek.

Az italra jellemző a finom, elegáns és kiegyensúlyozott ízvilág, ami gyakran magába foglalja a gyümölcsös, virágos, illetve enyhe füstös jegyeket. A japán whisky igazi különlegesség, amit az összejövetelek alkalmával, ha felszolgál a barátainak, akkor biztos lehet abban, hogy lenyűgözi őket.