A horganyzott acél szelemenek kiválóan teljesítenek

A tetőfedés esetében nem elegendő a minőségi fedőanyag, szükség lesz megfelelő rögzítő elemekre is. Régebben ez kizárólag fából készült, de napjainkban már elérhetőek az acél alapanyagú szelemenek is. Ezek profilra hengerelt acéllemezek, amik kiválóan el tudják látni az alátámasztást, annak ellenére, hogy az ilyen jellegű szelemenek súlya csak töredéke a fából készült változatoknak.

További előnyük ezeknek az innovatív technológiával készült elemeknek, hogy gyakorlatilag bármilyen épület esetében alkalmazhatóak, mint a tetőszerkezet elemei, legyen szó az ereszekről, a közbenső részekről vagy a tetőgerincről.

Minden esetben a tetősíkkal párhuzamosan, vízszintesen kerülnek beépítésre, ezáltal hosszirányú merevítést biztosítva a tetőnek. Négyféle változatban találhatóak a lemezker.hu webáruházban és általában a szaküzletekben, azaz lehetnek Z, C, U és szigma jelzésűek, attól függően, hogy hol látnak el feladatot. A minőségi, horganyzott szelemeneket 6-8 méternél szélesebb főtartó-távolságoknál kell beépíteni.