A használt számítógép is lehet jó választás

A jó PC felkutatása gyakran napokat vagy heteket vehet igénybe, mégis szinte mindig az ár lesz a döntő szempont. De vajon gondoltunk arra, hogy használt számítógép kerüljön az asztalunkra? A legtöbben kapásból úgy válaszolnának, hogy nem, mivel egyszerűen nem bíznak meg az interneten található gépekben, vagy éppen az első tulajdonosukban.

Miközben egy szakértő azonnal észreveszi, ha át akarják verni, addig egy hagyományos felhasználó kidobhatja a pénzét az ablakon. Szerencsére nem kell azonnal újat keresnünk, mivel vannak olyan weboldalak, ahol használt, de ellenőrzött termékek közül válogathatunk. Ide kerülnek azok a gépek, amelyekre ráuntak, amiben valami apróság elromlott, majd ki lett javítva, de azok is, amiket ajándékba szántak, viszont soha nem lettek használva.

A lényeg, hogy amikor kiválasztjuk a következő gépünket, akkor tudjuk, hogy honnan származik, mit cseréltek ki rajta és milyen tulajdonságokkal bír. Innentől kezdve a használt számítógép nagyon sokáig fogja bírni a strapát.