A gyógyító és szépítő infraszauna

Érdemes megismerkedni a szaunák világával és a velük kapcsolatos egészségügyi vonatkozásokkal. Tudományos kutatások sora támasztja alá az infraszauna szervezetre gyakorolt pozitív hatásait. Működésének lényege, hogy a testünkbe koncentrálódó infravörös sugarak mintegy 80%-a miután egyenletesen felmelegítette a bőrünket és kitágította a pórusainkat, mélyen a szövetekbe hatol. Az izzadási folyamat ezzel kezdetét veszi.

A verejtékezéssel megindulnak a különböző vegyi- és méreganyagok, nehézfémek, valamint a fölösleges zsírok. Akár már 20-30 perc után, az infraszaunában több mint 600 kalória ég el. Gyorsul az anyagcsere és a vérkeringés, valamint különböző öngyógyító folyamatok indulnak be.

A cellulitisz szépen kezelhető, a kötőszövetek regenerálódnak, a bőrünk egyenletessé, rugalmassá válik. Kifejezetten ajánlott az infraszauna kipróbálása mindazoknak, akik a finn típusú, elég magas hőmérsékletű kabinoktól ódzkodnak. A száraz szaunák esetében, a levegő 40-50 C fok körül mozog, ami bárkinek kellemesen elviselhető.