A gesztenyezmés erősíti a szervezetet

A karakteres íze miatt nagyon különleges. A gesztenyeméz pozitív hatásait napestig lehetne sorolni. A legtöbben azért fogyasztják, mert hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez és az állóképesség javításához.

Az emésztési zavar és az étvágytalanság rossz közérzetet okozhat. A termék sokat segíthet abban, hogy ezektől a problémáktól könnyen megszabaduljon. Magas az ásványi anyag tartalma, ebből kifolyólag a szervezet hozzájuthat a kellő tápanyagokhoz. Sokan nem is tudják, hogy a gesztenyeméz egyfajta afrodiziákum. Növeli a potenciát, miközben felgyorsítja a spermiumok mozgását. Rendszeres fogyasztása javasolt azoknak a pároknak, akik gyermeket szeretnének, hiszen elősegíti a korai megtermékenyülést.

Egyébként terhesség alatt is fogyasztható, hiszen gazdag vasban, foszforban, magnéziumban és rézben. Ha allergiában szenved, akkor mellőzze! Ebben az esetben kérje ki a kezelőorvosa tanácsát! A gesztenyeméz által az ételek is kicsit megbolondíthatóak. Tökéletes választásnak bizonyul sültekhez, tésztákhoz, sőt, húspácokba is gyakran kerül.