A fúrókalapács az építkezés nagyágyúja

Építkezéseken, lakás- és házfelújítások során elengedhetetlenül fontos a megfelelő, jó minőségű szerszámok használata. Sokkal gyorsabban, hatékonyabban és biztonságosabban kivitelezhető az adott munka, ha a feladatnak megfelelő, arra a műveletre leginkább alkalmas munkaeszközt használunk.

A fúrókalapács is egy ilyen elektromos szerszám, amit beton, kő vagy tégla falazat fúrására használnak. A fúrókalapács által elérhető óriási teljesítmény a pneumatikus, azaz levegős rendszernek köszönhető, ami a fúrószár forgásától függetlenül adja le a nyomatékot.

Ezért való a fúrókalapács a kőkemény munkára az ütvefúróval ellentétben, amely a másféle működési elvének köszönhetően a kisebb, precízebb, pontosabb fúrásokra alkalmazható, főként ytong, falazat és tégla fúrására.

Fontos, hogy használat közben a fúrókalapácsot ne nyomjuk erővel, mert ezzel az ütőművet leszorítva kiiktatjuk az ütőenergiát, csak támasszuk a falnak, hogy az ütőmű szabadon működhessen. Hosszútávon vésésre a fúró- nem, csak a vésőkalapács használata ajánlott.