A forgószék legfontosabb tulajdonságai

Ha valaki azt a feladatot kapta, hogy a munkatársainak székeket vegyen, illetve azt szeretné, hogy a kollégák minden egyes nap élvezzék a munkájukat, hatékonyan tudjanak dolgozni és közben az egészségük is rendben legyen, akkor nagyon körültekintőnek kell legyen.

A fix helyett, csakis a forgószék jöhet szóba, ami könnyen mozdítható, legtöbb esetben minimum 5 helyen állítható, tartós, komfortos és még ergonomikus is. A forgószék akkor egyenesen kötelező, ha az irodai munkatársaknak gyakran kell elővenniük egy iratot, mappát vagy dokumentumot a szekrény aljáról vagy a görgős konténerből.

A forgó mozgás ugyanis megterheli a gerincet, főleg akkor, ha az eleve nagy igénybevételnek van kitéve a sok ülés miatt. Világos hát, hogy a gerincoszlopnak nagyon jót tehet a forgószék. Persze, ha nemcsak egy darabot kell megvenni, hanem egy tucatot, hogy jusson mindenkinek, akkor a forgószék esztétikus is kell legyen.

A szék akkor mutat jól, ha az passzol az iroda berendezéséhez. Az ideális modell illik az íróasztalhoz, szekrénysorhoz, polcokhoz és bizony illeszkedik a tulajdonosának a szokásaihoz is. Nagyjából ezeket a szempontokat kell szem előtt tartani a tárgyalószék megvételekor is.

A hozzáértők szerint fontos megvizsgálni a görgőket. A legtöbb széknek görgős a lába, azonban ha egy irodában padlószőnyeg található, akkor érdemes olyan széket választani, aminek a görgőit kifejezetten a szőnyegre tervezték. Ezek a praktikus kis eszközök garantálják, hogy a tárgyalóteremben könnyebb legyen a közlekedés és a mozgás.

Az a tárgyalószék fog beválni hosszú távon is, aminek a kereke jól forog. Ez azért fontos, mert a tárgyalóasztalon egyszerűen elérhetők kell legyenek a szükséges eszközök, akár egy iratról, a projektor távirányítójáról vagy épp egy palack vízről van szó.

A tárgyalószék esetében nem lehet megfeledkezni az anyagról sem. Mindig tanácsos légáteresztő háttámlával rendelkezőt választani, amely nem melegíti túlzottan a hátat, ezért az izzadás is elkerülhető. Számos egyedülálló tárgyalószék várja a gazdáját a bathori.hu weboldalon.