A férfi pecsétgyűrű nemcsak a gazdagok ékszere

A nemesfém gyűrűket már évezredekkel ezelőtt is büszkén hordták a férfiak, de az is tény, hogy nem akárki viselhette. A férfi pecsétgyűrű ma is igen közkedvelt, elsősorban az érettebbek körében, de fiatalok ujjain is gyakran megcsillan egy-egy darab. Bizonyára kevesen tudják, hogy a pecsétgyűrű igazi történelmi ékszer, aminek a históriája évezredekkel ezelőtt kezdődött.

A megolvasztott viaszba mártott gyűrű ugyanis otthagyta a lenyomatát, annak a címernek, szimbólumnak a mintázatát, amit amúgy a kidolgozottsága rejtett. A mai értelembe vett férfi pecsétgyűrű ilyen jellegű gyakorlati szereppel már természetesen nem bír, de ennek ellenére most is nagy előszeretettel viselik sokan.

Évtizedekkel ezelőtt itthon igazi státusz szimbólum volt, amit csak a gazdagabbak engedhettek meg maguknak. Az aranyshop.hu webáruházban azonban minden zsebnek való férfi pecsétgyűrű típusok találhatóak, így bárki rendelkezhet egy pazar darabbal. Az igényes kidolgozású, magas finomságú aranyból készült gyűrűk bármelyik férfi ujján jól mutatnak.