A csapatjátékok fejlesztő hatása

Számos különböző módon fejleszthetjük a gyermekeink képességeit. A csapatjátékok előnyeit a pedagógusok már régóta ismerik. Mint köztudott, az ilyen típusú foglalkozások hozzájárulnak a gyerekek fizikai és erkölcsi fejlődéséhez, valamint elősegítik a közös munka elvégzésére való képességüket. Ugyanakkor minden résztvevő lehetőséget kap a benne rejlő kreatív potenciál feltárására.

A csapatjátékokban általában minden résztvevő ugyanazt a feladatot látja el, de előfordulhat, hogy az egyik játékos vezető szerepet kap. Ebben az esetben az a többiek neki kell segítsenek. A szervezésnél és a foglalkozás folyamán, fontos figyelembe venni azt a tényt, hogy a résztvevők különböző szintű felkészültséggel rendelkeznek.

A gyerekek általában szeretnek versengeni, ezért a vezető köteles egy kicsit korlátozni a játékosokat. A gyengébb fizikai állapotú gyerekek egyedi megközelítést igényelnek. Óvni kell őket a túlzott terheléstől, ugyanakkor a lehetőségeikhez mérten, ők is mindenképpen részt kell vegyenek a csapatjátékokban.