A cognac francia eredetű

Ahogy írásunk címében is említettük, a soron következő italfajta ismertetése kapcsán meg kell rögtön jegyezni, hogy Franciaországból ered ez a nedű. Talán nem túl nagy titkot árulunk el azzal, hogy a cognac megnevezés az, ami árulkodik erről a nemzeti háttérről.

Egy rendkívül régen kitalált italféleség, ami semmit sem veszített a népszerűségéből. Érdekes egyébként megfigyelni, hogy az alkoholos italok között nagyon sok olyan van a piacon, amelyeknek a gyökerei visszavezetnek a nagyon régmúltba és aránylag ritkán fordulnak elő új termékek a polcokon.

Visszatérve azonban az általunk elindított témához, talán sokan tudják, hogy szőlőborpárlat adja az alapját a cognac-nak és különlegessége az eljárásnak, hogy nagyon hosszadalmas az előállítási folyamat.

Akár több évet is igénybe vehet a legnemesebb italoknak az elkészítése, bár az is gyakori, hogy a különböző korú alkoholt összekeverik, de nyilván hatalmas minőségbeli különbségek is megfigyelhetőek az egyes cognac típusok között, persze az arányoktól függően.