A cirkulációs szivattyú megoldja az állandó folyadékáramlást

Fűtési vagy használati meleg víz rendszerekben állandó kell legyen a folyadékáramlás. Ennek a feladatnak az ellátására való az öntvénypumpák körébe tartozó cirkulációs szivattyú, ami a centrifugális erő elvén működik, miközben a készülékbe lépő folyadékot a beépített járókerekek gyorsítják fel.

A minőségi cirkulációs szivattyú képes gondoskodni egy nagyobb társasház, családi ház vagy irodaépület esetében is arról, hogy a legtávolabbra eső helyszíneken is a kívánt hőmérsékletű meleg víz álljon rendelkezésre. Számos ilyen modell áll az érdeklődők rendelkezésére a felhasználóbarát szivattyuoutlet.hu webáruházban, mégpedig olyan neves gyártóktól, mint amilyen a Grundfos és a WILO.

Mindegyik típusra jellemző, hogy a folyadékáramlás szavatoltan állandó, külső karakterisztikájuk pedig többek között az, hogy egy vonalban található a kimeneti és bemeneti nyílásuk. Ennek köszönhetően, átalakítás nélkül hozzákapcsolható bármelyik cirkulációs szivattyú a vezetékrendszerhez, telepítéskor elegendő kivágni a szükséges méretű csőszakaszt.