A bútorajtó két fő kategóriája

Az ajtó fontos szerepet játszik az adott bútor külsejét és funkcionalitását illetően is. A bútorajtó alapvető és nélkülözhetetlen eleme bármilyen bútornak, legyen az otthonunkban vagy munkahelyünkön. Nemcsak esztétikai szerepet tölt be, hanem a funkcionalitásával és a stílusával is hozzájárul a belső tér kinézetéhez, illetve használhatóságához.

A bútorajtó típusok két fő kategóriába sorolhatók: az állandóan zárt ajtók és a tolóajtók. Az állandóan zárt ajtók azok, amelyeket hagyományosan nyitott vagy zárt állapotban használunk. Ezek széles körben elterjedtek a szekrények, komódok és könyvespolcok esetén. Az efféle modellek lehetnek fából, üvegből, MDF-ből vagy más anyagokból, és különböző stílusokban kaphatók, így megfelelhetnek a különböző belső tereknek.

A tolható bútorajtó szintén nagyon népszerű, különösen olyan helyiségekben, ahol a hely szűkös, és a hagyományos ajtónyitás nem lenne hatékony. Ezen változatok oldalra csúsztathatók vagy eltávolíthatók, ami rendkívül praktikus lehet például gardróbszekrényekben vagy fürdőszobai bútoroknál.