A bor sokak kedvence

Az ital sok nemzet kultúrájának szerves része. A bor alapvető összetevői a szőlőlé és az élesztő. Az utóbbi feladata, hogy a szőlőlében lévő cukrokat alkohollá alakítsa. Sokféle változat létezik, így biztosan minden ember megtalálja a kedvére való ízvilágot.

A vörös, a fehér és a rosé egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Kiváló választás ajándék gyanánt, hiszen minden alkalomra megfelel. A tárolásával kapcsolatban érdemes tudni, hogy nagyon fontos a páratartalom fenntartása, aminek körülbelül 70 % kell lennie ahhoz, hogy a dugó ne száradhasson ki. A hő károsítja a bor minőségét, sőt, az élettartamát is lerövidíti.

Ennek elkerülése érdekében, a szeszesitalt hűvös helyiségben, például pincében célszerű tárolni. Egy jól kiválasztott nedű remekül kihangsúlyozza az étel ízét. A hideg előételhez javasolt száraz vagy félszáraz fehér, esetleg rosé változatot feltenni az asztalra. A sült húsokhoz inkább az erősebb, testesebb bor illik. Az ital fogyasztásának a kultúrája már évszázadok óta töretlenül virágzik.