A babaruha kiválasztása az első hónapokban

Az alvás nélkülözhetetlen, főleg az újszülöttek esetében. Az első dolog, amit szem előtt kell tartanod, hogy a babaruha mindig a személyes ízlésünktől független, mivel leginkább az adott irányelvekre kell figyelnünk. Amikor babaruhát választunk a kisgyermeknek, az a legfontosabb, hogy kényelmesen és boldogan érezze magát. Emellett a kicsi nagyon gyorsan fog nőni és a babaruha hamarosan kicsi lesz. Az első hónapokban a nap minden órájában sokszor kell majd levetkőztetni és felöltöztetni a picit, ezért a legfontosabb, hogy a ruhákat könnyű legyen felvenni és levenni.

A baba első hónapjaira a legjobb, ha elöl nyíló, nagy gombokkal vagy ragasztócsíkokkal ellátott darabokat választunk. Ezáltal elkerülhetjük, hogy a ruhákat a kicsi fejére kelljen húzni, ami nagyban lecsökkenti a dühkitörések lehetőségét. Ha pedig babaruha, akkor mindig keressük a puha, természetes anyagokat, például a pamut- vagy vászonfonalat és kerüljük a szintetikus anyagokat, például a nejlont, mivel ezek kevésbé lélegeznek. A ruháknak elég bőnek kell lenniük ahhoz, hogy a baba kényelmesen tudjon mozogni.

Melyik babának kell hálózsák?

Ha pedig alvásról van szó, akkor muszáj eldönteni, hogy miként történjen. Sokan a pizsama mellett szavaznak, azonban ott van a hálózsák is, ami egyre felkapottabbá válik. Ilyenkor nagyon fontos az anyag kiválasztása. Lehet vékonyabb vagy vastagabb, de ezzel kell aggódjunk, hogy megfázik. Az újszülöttek hálózsákja ízlés kérdése, de az is fontos, hogy mennyire hideg a ház. A hálózsák előnye, hogy becsomagolhatjuk a babát.

Néhány gyermeknél ez isteni ajándék, megnyugodnak és elalszanak, mert úgy be vannak bújva, mint az anyaméhben. Viszont győződjünk meg róla, hogy légáteresztő és jó minőségű, mert egyesek nem pamutból készültek, mások pedig nagyon durva tapintásúak. A valóságban nincs szükség túl sok dologra, bár több tényezőt is figyelembe kell vennünk. Ez nagyszerű lehetőség az őszi, téli és tavaszi babáknál, nyáron azonban érdemes elkerülni, hogy a pici ne izzadja végig az alvást.